Enguany se celebra Primera edició del Premi a l’Acció Transformadora que incentiva les iniciatives locals i regionals d’innovació i desenvolupament que permeten la transformació de la societat.

El guardó reconeixerà iniciatives locals i regionals innovadores, en desenvolupament o ja executades, que aconseguisquen una transformació sociocultural, socioeconòmica i tecnològica de les societats mitjançant l’ús de les 15 pautes identificades en la Declaració Basca.

Aquest premi és una de les accions engegades per ICLEI, Aalborg i Govern Basc dins la Campanya de la Declaració Basca, i vol visibilitzar accions amb un alt nivell d’innovació, per exemple en termes d’innovació social i economia cívica, que inspiren a uns altres a replicar l’acció en altres llocs d’Europa. Es convida a ciutats, regions i organitzacions de la societat civil a presentar les seues sol·licituds. 

L’objectiu és identificar i implantar accions transformadores a totes les escales, independentment de la grandària del municipi i l’abast del projecte. La clau és la seua transferibilitat. Tota la informació està disponible en: www.sustainablecities.eu/transformative-action-award

Per a enviar la sol·licitud és necessari emplenar el formulari abans del 19 de juny de 2017, a través de la base de dades d’accions transformadores. Totes les accions pujades a la web a través de la mateixa i que complisquen els criteris de elegibilitat, seran candidates al Premi.

Per a optar al premi és necessari l’adhesió a la Declaració Basca per part de l’entitat. L’adhesió es formalitza via web a través de la plataforma sustainablecities. Només és necessari indicar el nom de l’entitat així com una persona de contacte (nom, càrrec i correu electrònic) que represente a l’entitat. 

Des de la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat us animem a participar. La llista de candidatures es publicarà al setembre de 2017 i la Cerimònia dels Premis a l’Acció Transformadora tindrà lloc a l’octubre de 2017.

Més informació:

http://www.sustainablecities.eu/transformative-action-award 
http://www.sustainablecities.eu/about-the-basque-declarati…/ 
http://www.sustainablecities.eu/