Les matèries a tractar s’han distribuït per grups: energia i canvi climàtic, cicle integral de l’aigua, economia verda i minimització i gestió de residus, gestió sostenible de recursos naturals i conscienciació i foment de la sostenibilitat

València, 5 d’abril de 2017
Les noves comissions de treball de la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat ja han començat el seu camí. D’esta manera, es reactiva esta entitat amb material de treball propi per als municipis. De fet, les comissions s’han dividit per grups temàtics: energia i canvi climàtic, cicle integral de l’aigua, economia verda i minimització i gestió de residus, gestió sostenible de recursos naturals i conscienciació i foment de la sostenibilitat.

La passada setmana es va fer la presentació entre els coordinadors de cada comissió en una trobada que va tindre lloc en la seu de la Diputació de València, en el Palau de Batlia. El coordinador de la comissió d’Energia i Canvi Climàtic és el regidor de l’Alcudia, Paco Sanz, el coordinador de Cicle integral de l’Aigua és l’edil de Silla, Valentín Mateos. En el cas de la comissió d’Economia verda i minimització i Gestió de Residus la coordinadora és la regidora d’Ontinyent, Patricia Folgueras, el responsable de la comissió de Gestió sostenible de recursos naturals és el regidor de Serra, Joaquin Arnals, i el regidor de El Puig, Vicente Porta, és l’encarregat de la comissió de Conscienciació i foment de la sostenibilitat.

L’objectiu és dinamitzar el treball també amb una comissió d’experts en cada matèria, així com assistència tècnica en cadascuna d’elles perquè el treball genere documents de referència en cada àrea temàtica.

Tots els municipis poden adherir-se a les comissions de treball que desitgen i podran participar en una o en totes. Com més participants hi haja en cadascuna d’elles, més s’aproximarà el treball a les inquietuds i necessitats dels ajuntaments.