El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, viatja aquest dimarts fins la localitat d’Ademús per a participar en una jornada educativa i de conscienciació amb alumnes del Colegio Rural Agrupado Rincón de Ademuz relacionada amb la cura dels arbres i l’educació mediambiental.

 

La jornada arrancarà a les 10:00 hores quan diputat, educands i tècnics es desplaçaran fins les immediacions de l’entorn del ‘Guerrero’, al terme municipal d’Ademús. En aquesta localització tècnics forestals especialitzats mostraran als estudiants com es planta un arbre, el seu manteniment i la recuperació d’espècies singulars, a més de la formació i cura dels ecosistemes específics d’aquest enclavament.

 

La jornada pretén conscienciar els estudiants de com evitar els incendis forestals, ja que constitueixen un greu problema a l’arc mediterrani, a més de transmetre el valor ecològic d’un paratge natural com el que envolta aquesta comarca.

 

Posteriorment també es procedirà a reintegrar en el medi natural alguns exemplars animals tractats al Centre de Recuperació de Fauna ‘La Granja’ del Saler.

 

Per finalitzar la jornada educativa, els alumnes gaudiran d’un d’esmorzar i suc de poma natural, elaborat per l’empresa local Ricarda Brun.