La Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat continúa oferint tota la informació relativa als Paratges Naturals Municipals (PNM) de la província de València. Amb esta iniciativa es pretenen fomentar els valors naturals i patrimonials d’este tipus d’espais verds, així com mostrar imatges per a incentivar la seua visita per part de la ciutadania. Este mes vos recomanem fer una excursió al PNM de la Murta i la Casella a Alzira.

En ells podreu trobar diversos punts d’interès: per exemple, Umbría de la Murta, el Monestir de La Nostra Senyora de la Murta i un conjunt iniciat en el segle XIV on es pot veure des d’una gran bassa d’aigües cristal•lines fins a les restes del molí d’oli, l’ermita, els forns de calç i una senyorial casa d’esbarjo de construcció més tardana, amb un jardí romàntic. També és coneguda la font de la Murta. 

I recordeu, els paratges naturals municipals són patrimoni de tots i totes, per açò, hem de conservar-los i protegir-los per les generacions futures. Vos deixem un enllaç amb tota la informació sobre este paratge natural municipal que podeu trobar en la nostra web:

http://www.xarxamunicipissostenibles.com/wp-content/uploads/ALZIRA-castellano.pdf